Beste bezoekers,

Er zijn 200 Syrische vluchtelingen opgevangen in Amsterdam-Zuidoost.

Op 23 september 2015 is onze stichting benaderd door stadsdeel Zuidoost om op zoek te gaan naar een Imam voor het idul-adha (Salah/Salat) of te wel offerfeest gebed voor 24 september 2015.

...

SATIC heeft de moskee Taqwah in Amsterdam Noord benaderd voor een Imam. Het bestuur van de moskee heeft een Imam beschikbaar gesteld.

De Imam heeft in het vluchtelingen centrum in Amsterdam Zuidoost er voor gezorgd dat er voor ongeveer 75 vluchtelingen het gebed plaats kon vinden.

De overige vluchtelingen waren al vertrokken naar verschillende moskeeën door middel van andere organisaties.

Het opvang centrum wist zelf helaas niet waar deze vluchtelingen naar toe gingen.

Nadat het gebed had plaats gevonden voerden verschillende mensen van onze stichting gesprekken met de Syrische vluchtelingen. De vluchtelingen gaven aan dat zij zich veel beter voelden na het gebed. Zij zijn blij dat zij terecht kunnen in het opvang centrum. Zij vertelden dat zij eindelijk géén bommen naast hun hoorden vallen. Geen gehuil en geen geschreeuw meer hoorden.

Helaas zijn vele vluchtelingen nog getraumatiseerd en hebben last van vele hallucinaties. Wij denken dat er veel mensen nodig zijn die een spirituele of psychologische achtergrond hebben. Die hun zouden kunnen helpen. Hierdoor zullen de vluchtelingen de trauma's kunnen verwerken.

Stichting SATIC denkt dat de vluchtelingen op deze manier niet in de criminaliteit of andere slechte wegen terecht komen.